Банкеръ Daily

Новини

ДЕЛОТО СРЕЩУ ФИДЕЛ БЕЕВ ЗАПОЧВА ОТ НАЧАЛО

Софийският градски съд започна да разглежда отначало делото срещу депутата и бивш кмет на Велинград Фидел Беев за побой. Ход на процеса бе даден на 21 февруари миналата година, но делото бе преразпределено поради излизането в продължителен отпуск на председателката тогавашния съдебен състав Христинка Колева.
По време на заседанието повторни показания дадоха Райчо Низамов и Костадин Писков, както й майка му Снежана Пискова. Според нея заплахите от Беев към семейството й не са спирали от 2003 година, когато кметът е пребил сина й. Съгласно показанията й в случая са замесени братовчедите на Беев – братя Данаилов, а семейство Пискови са получавали заплахи от тях буквално допреди няколко дни, предаде Дарик радио.Писков призна, че е бил в постоянен страх от случката с Беев и затова се е наложило майка му да подаде жалбата чак пет месеца след злополуката.
Прокуратурата обвинява Беев за това, че на 9 юни 2003 година на територията на бензиностанция, която е негова собственост, е пребил и заплашил с убийство Костадин Писков. Вследствие на побоя Писков е със спукано тъпанче, нанесени са му много юмручни удари. Той е предявил граждански иск срещу Беев на стойност 15 хиляди лева, а Райчо Низамов, който се е отървал само със заплахата за убийството, съди бившия кмет за 5000 лева.
Следващото заседание по делото е на 27 март, когато трябва да бъде разпитан лекарят, оказал помощ на Костадин Писков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във