Банкеръ Weekly

Новини

Делян Добрев: Няма отлив на изралески туристи

bdquo;Появилата се информация за очакван отлив от 15-20% не е вярна. През последните дни действително има отказ на резервации от израелци, но не се очаква отлив в дългосрочен план. Освен това тези освободени места веднага бяха запълнени от туристи от Русия, Полша и Германияrdquo;. Това заяви министърът на икономиката Делян Добрев в сутрешния блок на БТВ. Той допълни, че остава повишена сигурността по курортите, като хотелите са увеличили собствената си охрана.


Идеята държавата да осигури охрана на всеки автобус с израелски туристи на практика е непостижима. bdquo;По един човек охрана във всеки автобус е трудно осъществимо с ресурсите на държавата. Очакваме този сезон 160 000 израелски туристи, това значи около 4000 служители по сигурносттаrdquo;, каза още Добрев.


Според него държавата обмисля да обучи лицата, които придружават израелските туристи от страна на туроператора. Мярката ще има за цел да подготви служителите как да бъдат по-внимателни и да различават съмнителни лица.


bdquo;Посетих доста от хотелите и разговарях с израелските туристи. Те бяха спокойни, дори по-спокойни и от нас, защото са свикнали с живота под заплаха от такъв тероризъм, за разлика то нас, за които това е изцяло новоrdquo;, допълни Добрев.


Той обобщи, че около една трета от пострадалите в сряда на bdquo;Сарафовоrdquo; израелци са решили да останат в България. bdquo;Около 30 души са в различни хотели в Слънчев бряг. Говорихме с хотелиерите и туроператорите, както и с министър Атанасова, за да им осигурим психолози за подкрепа след преживянотоrdquo;, обясни още икономическият министър и уточни, че властите са съдействали всички израелски туристи да си получат багажа невредим.

Facebook logo
Бъдете с нас и във