Банкеръ Daily

Новини

Делян Добрев: Няма бедстващи туристи в Мармарис

В момента няма български туристи, пътуващи с туроператора Он травъл, които са в беда. 38 ndash;те българи, изпратени в курорта Мармарис, ще продължат своята почивка до събота, според предварителния график, съобщи пред журналисти министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.


Заради неуредени финансови взаимоотношения на туроператора с неговите контрагенти, снощи в Комисията за защита на потребителите е получен сигнал, че групата трябва спешно да освободи хотелските стаи или да заплати допълнително нощувките си.


След намесата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма е осигурено финансиране на престоя и пътуването на групата от фирма-контрагент на Он травъл в Турция.


Заради зачестилите случаи на нелоялни практики, обмисляме да задължим туроператорите да прилагат към всеки подписан договор и копие от застрахователната си полица, обясни министър Добрев. По неговите думи така хотелиерите ще могат директно да се свържат със застрахователя и няма да търсят повторно плащане от туристите. Застрахователната полица на фирма Он травъл е на стойност 1.4 млн. лв.


През изминалата година КЗП е извършила шест проверки във фирмата и са издадени три акта за административно нарушение, стана ясно по време на пресконференцията. Задействана е и процедура по отнемане на лиценза на туроператора, съобщи зам.-министър Иво Маринов и допълни, че това ще стане заради системни нарушения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във