Банкеръ Daily

Новини

Делегация от Видин участва в изложението Горен Рейн 2012

Делегация, водена от областния управител на Видин. Цветан Асенов, представя региона в търговското изложение Горен Рейн 2012 в град Офенбург, провинция Баден-Вюртемберг (Германия), съобщиха от общината.


Областна администрация е получила покана да участва в изложението, продължаващо до 7 октомври, като резултат от добрите взаимоотношения с Област Ортенау (Германия).


Търговското изложение се организира ежегодно, като за 2011г. е посетено от повече от 72 хил. човека и в него са участвали повече от 508 изложители.


Тази година за първи път е предоставена възможност за участие на регион от България и поканата е отправена конкретно към област Видин.


В делегацията участват представители на три винарски изби в област Видин, Ел Би Булгарикум ЕАД - Производствена база Видин, производители на мед от региона, представители на туристическия бранш и текстилната промишленост.


Българското участие на изложението Горен Рейн 2012 е посрещнато с голям интерес от страна на домакините, участниците и гостите на панаира.


През тази година Област Видин реализира съвместен пилотен проект с Област Ортенау в сферата на образованието. Младежи от крайдунавския град, които са завършили средното си образование, ще се обучават в продължение на три години в Германия, като образованието ще е с професионална насоченост, а последната година се предвижда подготовка във фирма с аналогична дейност. Целта е да се подготвят кадри, които да помогнат при реализирането на германски инвестиции в региона. По време на своето обучение, те ще получават стипендия, в размер на 450-900 евро.


Предприемачите от Германия са заявили, че спешно се нуждаят от образовани младежи, които да наемат на работа в областта на хотелиерството и ресторантьорството. Предлага се обучение по следните специалности: метал и електротехника, строителство, хранителна промишленост, медицина и други.


Един от най-големите инвеститори в областта е немската фирма Кнауф България ЕООД, която има Завод за гипсфазерни плоскости във Видин.

Facebook logo
Бъдете с нас и във