Банкеръ Weekly

Новини

Дейвид Камерън: Великобритания затяга режима на помощите

Великобритания ще затегне режима на помощите, които са на разположение на имигрантите, съобщават световните агенции, като цитират изявление на премиерът Дейвид Камерън днес. Това е становището на правителството година преди да изтекат ограниченията на Европейския съюз върху достъпа на румънците и българите до пазара на труда.


В реч в Ипсуич лидерът на консерваторите казва, че хората, които пристигат във Великобритания, вече не трябва да очакват да получат нещо в замяна на нищо. Според него достъпът до социални помощи в страната не е автоматично право, а е нещо, което миграните трябва да заслужат.


Камерън уточнява, че имигрантите ще бъдат лишавани от помощите си при безработица след шест месеца, освен ако не докажат, че имат реален шанс да си намерят работа. Ще бъдат взети също така мерки и за прекратяване на здравния туризъм, подчерта английският премиер. Това означава, че от гражданите на страни извън Европейския съюз ще се изисква да докажат, че имат здравна осигуровка, преди да бъдат приемани за лечение във Великобритания.

Facebook logo
Бъдете с нас и във