Банкеръ Weekly

Новини

Деяна Костадинова става социален министър

Деяна Костадинова е вицепремиер и министър на труда и социалната политика в служебното правителство.


През 1994 година е завършила Юридическия факултет на Софийски университет bdquo;Св. Климент Охридски. След дипломирането си работи като адвокат от Софийска адвокатска колегия.


През 2001-а при създаването на Държавната агенция за закрила на детето се включва в екипа й като главен юрисконсулт и началник на отдел bdquo;Правен и връзки с обществеността. През 2004 г. става главен директор на новосъздадената Главна дирекция bdquo;Контрол по правата на детето в агенцията.


През 2007-а е назначена за началник на отдел bdquo;Законодателство, оценка на риска и нередности към Главна дирекция bdquo;Програмиране на регионалното развитие в Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Дирекцията е Управляващ орган по Оперативна програма bdquo;Регионално развитие, а ръководеният от Костадинова отдел отговаря за докладването на нередности по програмата.


От 2009-а до 2011 година е съветник по социални политики на министър-председателя. Същата година до края на февруари е зам.-министър на труда и социалната политика и отговаря за политиката на пазара на труда, европейски програми и проекти и международна дейност. Била е ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма bdquo;Развитие на човешките ресурси.


На 28 февруари 2012 г. с Указ на Президента на Република България е назначена за секретар по социални политики, младежта и спорта към президента.


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във