Банкеръ Daily

Новини

ДЕЦА СЪБИРАТ ПАРИ ЗА КАМБАНА В ШАБЛА

Инициативата “Да подарим камбана на нашия храм “, която подеха неотдавна децата от четвърти клас на шабленското училище вече има реални измерения. Това съобщиха от пресцентъра на община Шабла. На благотворителен търг в навечерието на Възкресение Христово бяха продадени саморъчно направени от децата великденски яйца и в разкритата дарителска сметка постъпиха първите 864 лева. Съинициатори на четвъртокласниците са Общинският детски комплекс и клуб “Млад журналист”. По този начин децата желаят да помогнат за закупуването на една от трите камбани, които предвижда проектът за камбанарията към православния храм в общинския център. Чест прави на организаторите стилното тържество, което предхождаше същинската част на търга. Великденските песнопения в изпълнение на църковния хор при храм “Св. Харалампий”, разказите на граждани на Шабла родени в Румъния, Полша и Русия за тамошните традиции на най-големия християнски празник, лазарските песни и танци, изпълнени в приятната атмосфера на Младежкия информационен център заредиха с положителни емоции присъстващите на тържеството.
Събитието уважиха с присъствието си кметът на общината Красимир Кръстев, неговите заместници Мариян Жечев и инж. Станой Стоев, председателят на Общинския съвет инж. Здравко Йорданов.
Първоначалната цена на най-интересно изписаното яйце с образа на Богородица и Младенеца беше 10 лева. Наддаването започна със стъпка от 1 лев, за да стигне 100. Тази цена плати общинският съветник Стефан Иванов за изработеното от Десислава Петрова от ІІІ б клас, произведение на изкуството.
Средства за благотворителната инициатива “Да подарим камбана на нашия храм” ще се набират в дарителска сметка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във