Банкеръ Weekly

Новини

Данъчни погнаха Валентин Захариев

Проверяват се данъчните и осигурителни задължения на Оловно-цинковия комплекс в Кърджали за периода от януари 2009 година до края на 2011 година. Това съобщи по време на парламентарния контрол вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков в отговор на въпрос от депутата на левицата Георги Пирински.


Той посочи, че проверката на дружеството е започнала в началото на 2012-а. и се очаква да приключи до дни. Допълнително от април 2012 на ОЦК-Кърджали и на още 13 дружества, в които бизнесменът и бивш собственик на комплекса Валентин Захариев е представляващ или имал дялово участие, са възложени ревизии за всички неревизирани периоди.


Данъчните правят проверки дали фирмите на Захариев са внесли всички данъчни и задължителни осигурителни вноски. Правят се ревизии и на Захариев като физическо лице, както и на неговите близки. Подобни проверки продължават средно между 4 и 6 месеца, изтъкна още Дянков. Той обеща да изнесе конкретни резултати в края на лятото или началото на есента.


Секторът, в който работи предприятието, е един от малкото, които в условията на глобална криза, се развива много добре, посочи финансовият министър. Той уточни, че цените на крайния продукт са се увеличили с почти 70% само за последните около 2 години. Затова ОЦК-Кърджали би трябвало да е едно много добре работещо предприятие, заяви още Дянков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във