Банкеръ Daily

Новини

Данчо Данчев е новият председател на Асоциацията на българските застрахователи

Данчо Данчев е избран за председател на управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи, съобщиха от сдружението.
Общото събрание извърши промени в ръководстводните органи на асоциацията на своето заседание на 22 юни.
Данчо Данчев е изпълнителен директор на ЗАД Виктория АД. Той поема поста от Орлин Пенев, изпълнителен директор и заместник-председател на УС на ЗАД Алианц България.
Новият заместник-председател на УС на АБЗ е Коста Чолаков, изпълнителен директор на Интерамерикан България ЗЕАД и на Интерамерикан България Животозастраховане ЕАД.
Останалите членове на новия управителен съвет също са директори на застрахователни дружества: Светла Несторова, шеф Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп, Константин Велев - на Дженерали застраховане и Дженерали Животозастраховане и Николай Генчев - на Застрахователна компания Уника АД и ЗК Уника Живот.
За трети пореден мандат председател на Контролния съвет на АБЗ остава Петър Аврамов, изпълнителен директор на ХДИ Застраховане АД.
Като членове на Контролния съвет влязоха още Огнян Йорданов, изпълнителен директор на Групама Животозастраховане ЕАД и Групама застраховане ЕАД и Ивета Плякин, заместник изпълнителен директор на ЗАД Алианц България Живот АД.
Членовете на общото събрание на АБЗ одобриха за нови членове на организацията две компании - Интерамерикан България Животозастраховане и ЦКБ Живот.

Facebook logo
Бъдете с нас и във