Банкеръ Daily

Новини

Да започнеш бизнес на 70 години

Ветеранът Дейвид Пледжър на 71 години и 73-годишната му съпруга Сандра от Съмърсет вероятно са най-старата двойка във Великобритания, която ще започне собствен бизнес. Двамата получиха заем за 25 000 паунда, а с парите ще основат новата си компания Full House Marketing.


Семейство Пледжър са женени от повече от 45 години и са решили да създадат уебсайт за резервации за странноприемници и къщи за гости. Очаква се проектът им да заработи през февруари 2014 година.


Амбициозният план на двамата предприемачи стана известен публично само дни след като финансовият министър Джордж Озбърн оповести промените в годините за пенсиониране, съгласно който младите хора ще трябва да работят докато навършат 70 години.


Заемът от 25 000 паунда е предоставен от X-Forces - социална инициатива, която цели да помогне на ветераните и техните семейства да реализират бизнес идеите си.


Идеята за бизнеса идва на двамата, тъй като искат да помогнат на малките хотели, които нямат голяма възвръщаемост на инвеститциите, заради високите комисионни, взимани от големите сайтове за резервации.


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във