Банкеръ Daily

Новини

ДА СЕ ОТНЕМАТ РОДИТЕЛСКИ ПРАВА, ПОИСКА СОЦИАЛНИЯТ МИНИСТЪР

Трябва да заговорим за детето и да го издигнем в култ, защото то не е само привилегия, детето е и отговорност. Аз смятам, че е крайно време да започнем да отнемаме родителски права. Това каза министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова, която взе участие в в кръгла маса на тема Чуй детето. Има много деца, които постъпват в здравни заведения, след ката са пребити от собствените си родители, но въпреки това много трудно законотворците и съдебната система стигат до отнемане на родителски права, каза още социалният министър.
Новият Семеен кодекс, в който са регламентирани въпросите около осиновяванията, ще влезе в сила в максимално кратък срок. Работи се и за създаването на облекчен режим за осиновяване от страна на чуждестранни граждани, стана ясно още от дискусията в рамките на форума. Оказва се, че чужденци са осиновили най-много деца с увреждания, тъй като те имат достатъчно средства, за да им предложат адекватно лечение и да поемат скъпоструващи операции.
Ние започваме да извеждаме децата от дома в Могилино. Ще изградим защитени жилища, в които да бъдат настанени тези от тях, които са над 18-годишна възраст, други ще отидат в домове, които са на територията на големите градове, каза още социалният министър.

Facebook logo
Бъдете с нас и във