Банкеръ Daily

Новини

Д-Р СВЕТЛА СПАСОВА ОГЛАВИ КОМИСИЯТА ПО ЦЕНИТЕ НА ЛЕКАРСТВАТА

Д-р Светлана Спасова беше определена от правителството за председател на Комисията по цените на лекарствените продукти. Неин заместник-председател е доц. Стоян Александров. Това съобщиха от правителствената информационна служба.
Комисията по цените на лекарствените продукти се създава в съответствие с чл. 259, ал. 1 oт Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Тя се състои от 13 членове в т.ч. председател и заместник председател. В състава са включени представители на министерствата на здравеопазването, на финансите, на икономиката и енергетиката, на труда и социалната политика, Националната здравно-осигурителна каса и Изпълнителната агенция по лекарствата. Представителите на съответните институции се определят по предложение на техните ръководители.
За членове на Комисията са определени д-р Георги Узунов и Димитрина Апостолова – представители на МЗ, Катя Паракозова от МФ, Веселина Тодорова, Виктория Ценова и Зорница Димова от МИЕ, Сабина Стоева от МТСП, Павлина Иванова и Ганка Караиванова от НЗОК, Розалина Кулаксъзова и Милко Дребов от ИАЛ

Facebook logo
Бъдете с нас и във