Банкеръ Daily

Новини

Цветков участва в обсъждането на бъдещите транспротни мрежи на ЕС

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков участва в международна конференция под надслов: „Бъдещето на транс-европейската транспортна мрежа: изграждане на мостове между Европа и нейните съседи. Събитието ще се проведе на 21-22 октомври, в Неапол. Срещата се организира от ЕК съвместно с италианското Министерство на транспорта и инфраструктурата и шведското председателство на ЕС.
Конференцията започна вчера. Тя ръководена от заместник-председателя на ЕК и Комисар по транспорта Антонио Таяни и от министъра на транспорта и инфраструктурата на Италия Алтеро Матеоли. В нея ще участват министрите на транспорта на Франция, Германия, Испания, Румъния, Турция, Русия и др.
Основните теми на форума са: високоскоростни жп връзки; морски магистрали и пристанища;трансевропейските мрежи на изток и на запад - предизвикателство на комодалността и взаимодействието; интегриране на трансевропейските мрежи; развитие на интегрирана мултимодална транспортна система; включване на външно измерение в политиката на TEN-T; финансиране на проекти по TEN-T.
В рамките на конференцията ще бъдат проведени кръгли маси на тема: „Предизвикателствата за бъдещето на трансевропейските мрежи и „Основните препоръки към политиката на TEN-T.

Facebook logo
Бъдете с нас и във