Банкеръ Daily

Новини

Цветелина Бориславова купува 49.99% от капитала на БАКБ

На 16 май в ТБ Българо-Американска Кредитна Банка АД - София (5BN) (БАКБ) е получено уведомление от Алайд Айриш Банкс п.л.с. (AIB), че на същата дата AIB е подписала договор за продажба на дяловото си участие от 49.99% в БАКБ на инвестиционното дружество СиЕсАйЕф АД (CSIF), в което акционер е Цветелина Бориславова, съобщиха от трезора чрез БФБ-София. Сделката е вписана в Търговския регистър, но цената не е посочена.
БАКБ е информирана от АIB, че приключването на сделката е при условие, че CSIF получи регулаторните одобрения в България от Българска народна банка и Комисията за защита на конкуренцията.
СиЕсАйЕф възнамерява да окаже подкрепа по отношение на ликвидността и капитала (ако е необходимо) в бъдещата дейност на БАКБ, като изявление по този повод предстои да бъде направено.
На 17 април търговията с акциите на БАКБ започна от седем лева, но след излизането на съобщението цената им скочи до 8.70 лева за дял.
СиЕсАйЕф e инвестиционно дружество, основано през 2005 г., с акционери Цветелина Бориславова и фондацията й Credo Bonum. Фондът се е насочил към инвестиции в сферата на възобновяемите енергийни източници, туризма, земеделието и иновациите, се казва в прессъобщението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във