Банкеръ Weekly

Новини

Цветанов: Започваме консултации за извънредни избори

От името на ГЕРБ заявявам, ча от днес започваме обсъждане за провеждане на извънредни парламентарни избори и свикване на Велико народно събрание за изготвяне на нова Конституция. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов от парламентарната трибуна по повод избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.


По време на Тройната коалиция лично тогавашният премиер Сергей Станишев уволни зам.-министъра Длеян Пеевски и той беше разследван. Аз знам, че има много достойни парламентаристи и от управляващите и съм уверен, че те правят голям компромис със съвестта си и с избирателите си, заяви още Цветанов.


От днес България е различна. От днес у нас вече няма да има сигурност. Оценките за България ще бъдат негативни, защото с лицето Пеевски няма как да бъде желания евроатлантически партньор, каза още Цветанов.


Аз съм убеден, че с днешния си акт Сергей Станишев, лидерът на ПЕС, предаде самите вас и националните интереси само и единствено, за да постигне личните си, а дори и партийните, които би трябвало да са в полза на държавата, категоричен бе Цветанов.


С медийния монопол успяхте да създадете внушение и в деня на размисъл и да манипулирате изборния процес, да подведете българите, които искаха да гласуват по съвест. Защото продължавате да сте съучастници в това което се случва. В България никога не е имало подобен подход от нито едно парламентарно мнозинство. Винаги се е намирал консенсус и това е бил държавния глава. Това е заложено във философията за националната сигурност и че всички назначения в тази сфера се правят с указ на президента, изтъкна зам.-председателят на ГЕРБ.


Когато ГЕРБ спечели през 2009 ние не тръгнахме на реваншизъм и конфронтация. Въпреки различията си с президента Първанов, той показа, че е държавник и винаги сме намирали консенсус. И поради тази причина ГЕРБ не промени законите в системата на сигурността и запази разделението на властите, посочи още Цветанов.


Сега разбрахме защо искахте шефа на ДАНС да се назначава от това парламентарно мнозинство, изтъкна бившият вътрешен министър.


Българскияг народ видя какво се случи та 11 и 12 май и осъзна каква манипулация се случи. Но това, което днес правите показва, че вие ще остане в зависимостта на двама трима души в държавата, които ще определят какво ще правите, каза още Цветанов.


Недейте да смятате , че това остава незабелязано, каза още Цветанов. Той прогнозира нови протести.

Facebook logo
Бъдете с нас и във