Банкеръ Daily

Новини

Цветанов спастрил 362 бона за пет години

Общо 360 000 лв. спестил Цветан Цветанов за пет години като служител на МВР, партиен шеф на ГЕРБ, консултант и зам. кмет на Столичната община. Това стана ясно от половинчасова реч на вицепремиера и вътрешен министър пред Народното събрание. Цветанов се върна 35 години назад в спомените си, за да убеди депутатите в чистия произход на доходите си. Той влезе в пленарната зала с дебела черна папка, която се оказа истинско счетоводно ноу-хау. От данните на Цветанов излезе, че семейният му бюджет се състои само от приходна част и през последните пет години той, съпругата му и двете деца не са правили никакви разходи.
Позволил съм си да си купя апартамент на 46 години, добави Цветанов. Той призова депутатите, които оспорват неговото финансово състояние, да попълнят декларацията, която той самият предоставя на компетентните органи.
Вътрешният министър предупреди, че онези, които се занимават с имотното му състояние и вадят компромати стават говорители на частната и организираната престъпност. Търсисе възможност за дестабилизиране на страната, установи вътрешният министър.
Речта на Цветан Цветанов приключи с бурни овации, герберите станаха на крака за да го аплодират, а отляво скандираха – БКП.
След Цветанов думата взе Румен Петков от БСП, който се оплака че нямал късмета да случи на имотни родители и тъстове. Затова имал само един апартамент. Петков не пропусна да акцинтира върху приноса на Цветанов за оптимизма на българина. Според него сънародниците ни вече знаели, че за няколко години могат да бъдат спечелени стотици хиляди левове.
По настояване на Яне Янев в дневния ред на парламента бе включена и точка за създаване на комисия за имотите на Цветанов. В края на пленарното заседание започнаха дебати по предложението, които ще продължат и утре.

Facebook logo
Бъдете с нас и във