Банкеръ Daily

Новини

Цветанов се срещна с български изселници, живеещи в Турция

bdquo;Удовлетворен съм, че стигнахме до времето българските турци, които живеят в Турция, да могат да влязат в българския парламент. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов при срещата си в Народното събрание с български изселници, живеещи в Турция. В делегацията на bdquo;Бултюркrdquo; участваха емигранти от Кърджалийско, Разградско, Търговищко, Силистренско, Шуменско, Смолянско и други региони.


Цветанов подчерта , че още със създаването си през 2004 г, ГЕРБ е учредила свои структури в цялата страна, включително и в регионите, от където са изселниците. Като пример заместник-председателят на партията даде учредяването на структурата в Кърджалийско, където след местните избори през 2011 г. ГЕРБ вече има кметове и общински съветници. Чрез тях ГЕРБ работят за решаването на проблемите на всички граждани, без значение на техните етнос и религия. Освен това Цветан Цветанов припомни и разменените двустранни визити на междудържавно и правителствено ниво. bdquo;Имаше впечатление, че само една партия в лицето на ДПС може да води политиката и контактите между България и Турция. Когато ГЕРБ влезе в парламента, аз, премиерът Бойко Борисов и групата на ГЕРБ в парламента приехме като важен наш приоритет засилването на отношенията с Турция. По този начин многократно опровергахме лъжите, с които преди изборите плашеха хората, че ГЕРБ ще им сменя имената и ще мачка българските турциrdquo;, коментира Цветанов.


От bdquo;Бултюркrdquo; поканиха Цветанов да посети Турция. Те поискаха ГЕРБ да открие офис в Турция. Цветанов прие поканата и пое ангажимет при посещението да обсъдят с изселниците всички въпроси, които вълнуват сънародниците ни, живеещи в южната ни съседка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във