Банкеръ Daily

Новини

Цветанов се среща с шефа на ОЛАФ в Брюксел

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов е на двудневно посещение в Брюксел. Първата от поредицата му срещи там е с генералния директор на Европейската служба за борба с измамите /ОЛАФ/ Никола Илет. Малко по-късно днес вътрешният министър ще посети сградата на НАТО, където ще разговаря с генералния секретар на организацията – Андерс Фог Расмусен. В Европейския парламент министър Цветанов ще проведе среща с ръководителя на Комисията за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи и докладчик по Шенген Карлос Коельо, а след това – с еврокомисаря по заетостта и социалните въпроси Ласло Андор.
След пресконференцията за български журналисти, която е предвидена за 15.30 ч. пред сградата на Европейската комисия, министър Цветанов ще разговаря с българския еврокомисар Кристалина Георгиева.
Същия ден, в представителството на Свободната държава Бавария в Европейския съюз, ще се проведе конференция на тема „Политика на реформи в България. Една година след смяната на правителството”. Министър Цветанов ще направи презентация и ще вземе участие в дискусиите. „Разширяването на ЕС на Изток като шанс и предизвикателство” е темата на уводната лекция на председателя на групата на ХСС в Европейския парламент и член на УС на фондация „Ханс Зайдел” Маркус Фербер. Изказвания по време на конференцията ще направят още заместник-председателят на фракцията на ЕНП в ЕП Манфред Вебер, журналистът и автор на книги за организираната престъпност в Югоизточна Европа Юрген Рот, а модератор ще бъде директорът на представителството на медийната група WAZ в Брюксел Кнут Прис.
Непосредствено преди отпътуването си за България министър Цветан Цветанов ще разговаря с Маркус Фербер, председател на групата на ХСС в ЕП и член на УС на фондация „Ханс Зайдел”, а също и с Манфред Вебер – заместник-председател на фракцията на ЕНП и с координатора по въпросите на гражданските свободи, правосъдието и вътрешните работи на ЕНП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във