Банкеръ Daily

Новини

Цветанов се кълне във вярност: Оставам в ГЕРБ до края на живота си

Аз съм отдадем изцяло на ГЕРБ, така че ще остана в ГЕРБ до края на живота си, заяви Цветан Цветанов в село Жълт бряг.


На журналистически въпрос по повод изказване на Мирослав Найденов, че отцепилите се двама депутати от ГЕРБ ndash; Светлин Танчев и Георги Марков, са негови приближени и това дава повод да се мисли, че Цветанов прави нова партия, той отговори, че за първи път през живота си членува в партия и не мисли да прави друга партия.


Цветанов беше в село Жълт бряг, заедно с депутата Десислава Танева, за да открие ремонтираната сграда на местната джамия.


Заместник-председателя на ГЕРБ смята, че, колкото по-бързо има предсрочни парламентарни избори, толкова по-бързо ще бъдат решени много наболели проблеми, които не могат да решат днешните управляващи.


bdquo;Най-важното е, че при едни предсрочни парламентарни избори и след спечелването на тези избори, и сформирането на един нов кабинет ще можем действително да върнем страната ни към европейската перспектива, която към настоящия момент е доста нарушена и самият факт, че вече започнаха да спират Оперативни програми, а българските граждани разчитат на тази солидарност. Това вече е ограничено като възможност, което означава, че ние се отдалечаваме от европейските стандартиrdquo;, каза Цветанов. Той заяви, че по всяка вероятност ще дойде много критичен доклад в механизма за сътрудничество и оценка, а това също отдалечава страната ни от стандартите за сигурност и обществен ред, както в България, така и като външна граница на ЕС.


bdquo;В момента имаме един застой и липса на политическа воля да се правят реални политики, както в сектор bdquo;Сигурностrdquo;, така и във всички останали сектори, където има изключително обществено неодобрение за това, което прави днешното правителство, което означава, че имаме сериозен проблемrdquo;, коментира Цветанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във