Банкеръ Daily

Новини

Цветанов призова да се черпи от опита на Германия и Франция при защита интереса на полицаите

При защита на интересите на полицаите е добре да почерпим от опита на нашите партньори от Германия и Франция. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов при откриване на форума “Защита на интересите на служителите на полицията”, организиран по инициатива на МВР и фондация “Конрад Аденауер”.
В словото си пред участниците в дискусията Цветанов заяви, че сред приоритетните задачи на Министерството на вътрешните работи е синдикалната дейност, която трябва да получи добра реализация с активното участие на всички полицейски служители. Необходимо е да се търси диалог за избор на формата и начина при решаване на проблемите на полицаите. Вътрешният министър заяви, че с направените законодателни промени в частта им за синдикалната дейност днес има реална възможност да се защити по адекватен начин полицейският труд. Министър Цветанов подкрепи прилагането на добрите практики в тази област, които от години функционират в страни като Франция и Германия.
Д-р Андреас фон Белов от фондация “Конрад Аденауер” подчерта, че доброто сътрудничество между синдикатите и министерството гарантира по-добри условия за работа и реализация на служителите. За достигането на тази цел са необходими две стъпки - партньорство и баланс на интереси.
Във форума взеха участие директорите на областните дирекции на МВР, представители на българските правоохранителни органи и на полицейските синдикати. По време на дискусията бяха представени добрите практики на германските и френските им колеги.

Facebook logo
Бъдете с нас и във