Банкеръ Daily

Новини

Цветанов подписа колективен трудов договор със синдикалните организации в МВР

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов подписа колективен трудов договор със синдикалните организации в МВР. Представителството на всички синдикати е доказателство за диалога във вътрешното министерство и за желанието на ръководството да има равнопоставеност между тях – подчерта той.
С договора се уреждат въпроси, свързани с трудовите и социални права и интереси на лицата, работещи по трудово правоотношение в МВР.
Министър Цветанов посочи предприетите реални стъпки за подобряване на условията на труд въпреки финансовите ограничения. Осигурени са 960 компютъра за разследващите полицаи – на база на заявките, постъпили от дирекциите. По отношение на капиталовите разходи – полагат се усилия поне там, където са започнати обекти, финансирането им да продължи. Почти е приключило преместването на служителите на Главна дирекция „Криминална полиция” в нова сграда. В съвсем различна обстановка работят вече и полицаите от столичното Седмо РУП. Най-облагодетелствани с нова, модерна техника, са служителите на ГД „Гранична полиция” в контекста на подготовката за присъединяване към Шенгенското пространство – отбеляза министърът. Чрез ръководствата на синдикатите той отправи благодарност към всички техни членове, които преминаха специализирано обучение като част от покриването на критериите за членство в Шенген.
Представители на синдикатите оцениха като конструктивен диалога с ръководството, за който отговаря заместник-министър Димитър Георгиев. Договорът се сключва със структурите на Националния синдикат на гражданската администрация в МВР, Синдикалната федерация на служителите в МВР, Националния полицейски синдикат, Националния синдикат на пожарникарите „Огнеборец” и Синдиката на служителите в МВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във