Банкеръ Daily

Новини

Цветанов откри в Пловдив конференция на Международната спортна федерация на пожарникарите

Министър Цветан Цветанов откри днес в Пловдив Десета Международна конференция на Международната спортна федерация на пожарникарите и спасителите, съобщиха от пресцентъра на МВР. Днес ние даваме един изключително сериозен знак за това какво е за нас спортът и популяризирането му сред пожарникарите” – с тези думи министър Цветан Цветанов започна приветствието си към участниците на Х-тата международна конференция на Международната спортна федерация на пожарникарите и спасителите, в която членуват 17 държави. Тридневната конференцията бе открита днес в Новотел “Пловдив”.
“Най-важното при подобни форуми – каза министър Цветанов, е че се създава възможност за интегриране на всички противопожарни служби в Европа и за много по-ефективна съвместна дейност. Убеден съм, допълни той, че тази конференция ще роди добри идеи, които ще бъдат реализирани. И искам да ви уверя, че българското правителство прави всичко възможно пожаро-приложният спорт да бъде част от основния акцент в работата на българските пожарникари.”
Заместник-министърът на Министерството на извънредните ситуации на Русия Александър Чуприян, който е и вицепрезидент на Меднународната спортна федерация на пожарникарите и спасителите, благодари на министър Цветанов за добрите думи.
По време на конференцията ще бъдат обсъждани проблеми, свързани с работата на федерацията през следващата година за повишаване на подготовката на пожарникарите чрез пожаро-приложния спорт.
На откриването днес присъстваха още министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, главен комисар Калин Георгиев и главен комисар Николай Николов – директор на ГД”ПБС”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във