Банкеръ Daily

Новини

Цветанов обсъди с вътрешният министър тна Великобритания Тереза Мей нови възможности за сътрудничеството

Министър Цветанов обсъди с вътрешният министър тна Великобритания Тереза Мей нови възможности за сътрудничеството между двете ведомства. Цветанов запозна своята колежка с осъществените в страната ни през последната година законови промени, с предстоящото преразглеждане на разпоредбите, свързани с конфискуване на средства придобити по престъпен начин, както и със създаването на специализирания съд.
Висока оценка бе дадена на доверието и възможността двете страни да работят заедно в борбата с организираната престъпност. Обсъдени бяха възможностите, които британската инициатива за обмен на резервационните данни на пътниците предлага на страните от ЕС като стъпка за противодействие на тежката престъпност и тероризма.
Британската страна бе запозната с резултатите от визитата на евроекспертите за оценка на техническата готовност на България за присъединяване към Шенген.
Срещата бе заключителна в рамките на посещението на заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи в Лондон. По време на визитата министър Цветанов проведе срещи и разговори със заместник-министър Джеймс Броукъншайър, отговарящ за превенцията на престъпността и с директора на британската Агенция за борба с тежката организирана престъпност /SOCA/ Пол Евънс

Facebook logo
Бъдете с нас и във