Банкеръ Daily

Новини

Цветанов награждава двамата полицаи, обезвредили похитителя на автобус

Министър Цветан Цветанов се срещна с двамата служители на столичното Осмо РУМВР, които вчера с риск на живота си успяха да задържат похитителя на автобус на градския транспорт. Посрещнаха ги и генералният комисар на МВР Калин Георгиев, директорът на СДВР комисар Валери Йорданов и директорът на ГДБОП Станимир Флоров, съобщават от пресцентъра на МВР.
Двамата полицаи са старши полицай Станислав Христов и полицай Илиян Василев, служители на “Охранителна полиция” в столичното районно управление. Старши полицай Христов вече осем години работи в управлението, а неговият колега – полицай Василев, е в Осмо РПУ от юни т.г., след като е натрупал опит и четиригодишен стаж в ГД “Гранична полиция”. “Държах да ви стисна ръцете и да ви поздравя за добрата работа, която свършихте”- с тези думи ги посрещна в кабинета си министър Цветанов. Той бе категоричен, че именно това е пътят, за да върнем доверието на обществото към полицията. По предложение на директора на СДВР комисар Валери Йорданов двамата ще бъдат наградени.
Припомняме, че автобусът на градския транспорт, движещ се по линия 122, бе откраднат вчера от началната спирка в кв. “Хладилника”. След получен около 14.40 ч. сигнал в СДВР, незабавно бяха предприети оперативно-издирвателни и заградителни действия, в които се включиха сили на СДВР и на областните дирекции - София, Перник и Кюстендил. Автобусът бе засечен от двамата полицаи на софийското Осмо РУ. Похитителят не се подчини на подадените светлинни и звукови сигнали и след като блъсна цивилен микробус,се насочи срещу полицейския автомобил. С риск за живота си двамата полицаи успяха да го задържат и да предотвратят последващи непредвидими негови реакции.

Facebook logo
Бъдете с нас и във