Банкеръ Daily

Новини

Цветанов: Доказваме, че има категорична политическа воля за противодействие на организираната престъпност и корупцията

МВР работи предприема комплекс от мерки преди летния сезон, свързани с предстоящия активен трафик, за да обезпечи сигурността на транзитно преминаващите граждани и чуждестранните туристи в България. Това заяви министърът на вътрешните Цветан Цветанов на работната среща с дипломати от посолства на европейски страни. Доказваме с успешни реализации, че има категорична политическа воля за противодействие на организираната престъпност и корупцията, подчерта Цветанов.
Полицейските операции за пресичане на магистралните грабежи, както и системният подход на дирекциите “Инспекторат” и “Вътрешна сигурност” на МВР при случаите на корупция са пример за това. Той благодари за доброто взаимодействие на всички посолства, които имат офицери за връзка в страната. Осъществяваме добър обмен на оперативна информация, което гарантира бърза и адекватна реакция в борбата с трансграничната престъпност, добави министърът.
Дипломатическите представители бяха подробно информирани и от главния секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев за конкретните стъпки за прецизиране на граничния и пътен контрол, облекчаване на процедури и изисквания във връзка с влизането, преминаването и напускането на българската територия от чуждестранни граждани.
Представители на агенция „Митници”, агенция „Пътна инфраструктура” и Министерството на здравеопазването също дадоха разяснения по теми от тяхната компетентност.
На срещата в МВнР с посланици и дипломати от посолства на европейски страни в София присъстваха още заместник – министърът на външните работи Милен Люцканов, както и висши представители на други министерства и държавни агенции.

Facebook logo
Бъдете с нас и във