Банкеръ Daily

Новини

Цветан Цветанов: Смятам, че изборите бяха честни и демократични

Смятам, че изборите бяха честни и демократични.Това заяви в сутрешния блок на БНТ председатиелят на предизборния щаб на ГЕРБ иминистър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Съдейки от всичко това, което се случваше много преди изборите, като социологически изследвания, които бяха направени, обществените нагласи, обществената подкрепа за политическа партия ГЕРБ, трябва да ви кажа, че то почти 100% се припокри с това, което имаше като прогноза. Но за мен, е по-важно е, че успяхме в последните 7-8 месеца да консолидираме партията и много професионално да подходим към подготовката за провеждането на изборите и правилните номинации за кметове и за общински съветници, каза още Цветанов.


Изборите се провеждат, за да могат хората да дадат оценка за това, което е направено. Имаше много обективни фактори, които всъщност допринесоха и за неодобрение към ГЕРБ, например обществото в Сливен. То беше провокирано от нашите опоненти, които успяха в рамките на няколко месеца да пресъздадат обстановката доста по-сложна и тежка, отколкото може би е в действителност, посочи още Цветанов.


Не смятам, че трябва да отчитаме грешка там, където сме загубили, защото сами разбирате, че в 264 общини няма как да спечелим във всичките. Имахме много приятни изненади на тези избори. Примерно за една община Царево, където 20 години освен Петко Арнаудов, нямаше никой друг, ние извадихме една изключително стойностна, млада, перспективна кандидатура като Георги Лапчев, който спечели още на първи тур. В Севлиево, където всъщност всички знаеха, че това е един бастион на БСП, който няма как да бъде преодолян, защото все пак там и безработицата не е чак толкова голяма, но нашият доктор Иван Иванов се справи прекрасно. Също така в Дулово, в Доспат, имаше много общини, където успяхме да спечелим изборите и то е благодарение на пълната мобилизация и в одобрението на жителите и гласоподавателите в дадено населено място, каза още Цветанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във