Банкеръ Daily

Новини

Цветан Цветанов се срещна с шефа на битанската Агенция за борба с тежката и организираната престъпност

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов се срещна в Лондон с Пол Евънс, изпълнителен директор на Агенцията за борба с тежката и организираната престъпност (SOCA). Пред българския министър Пол Евънс е подчертал отличните работни взаимоотношения между британската организация и партньорските структури от българското МВР. SOCA разглежда България като стратегически партньор в един много важен регион на Европа. В разговора двамата ръководители са изразили задоволство от оперативното сътрудничество, осъществявано от офицерите за връзка на двете страни по всички въпроси от взаимен интерес. Отбелязано е, че духът на прагматизъм и ефективност е в основата на постигнатите реални резултати.
Министър Цветанов е изразил задоволство от засилването на професионалните контактите между двете страни - резултат от заявената от България воля за открито и безрезерно сътрудничество и подкрепа в борбата с организираната престъпност. SOCA е изключително важен партньор за България в областта на правоохраняването, подчерта министър Цветанов и изтъкна, че възвръщането на доверието между партньорите е резултат от активните действия и постигнатото в борбата с организираната престъпност през последната година и половина. Съвместно със SOCA бяха и предстои да бъдат проведени редица съвместни разследвания по различни случаи от обществен интерес, заяави Цветанов.
Днес министър Цветанов и ст.комисар Антонов ще посетят изложение на системи и оборудване за сигурността, което се провежда във Фарнбъроу.
Утре визитата на министър Цветанов ще продължи със среща с министъра на вътрешните работи на Великобритания Тереза Мей.

Facebook logo
Бъдете с нас и във