Банкеръ Daily

Новини

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ПОКАНИ ИВАН КОСТОВ НА СРЕЩА

Председателят на Политическа партия ГЕРБ Цветан Цветанов покани на среща лидера на Демократи за силна България Иван Костов. На срещата ще присъства и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
„На срещата да обсъдим ситуацията в страната, да съгласуваме позициите си и възможностите, за бъдещи съвместни действия и законодателни инициативи на десните и дясноцентристките партии – членове на ЕНП в България”, се казва в поканата.
Цветанов предлага срещата да се проведе в удобно за двете страни време в следващите десет дни в хотел „Арена ди Сердика”, с адрес София 1000 ул. Будапеща №4.
Поканата на Цветанов до Иван Костов е придружена с писмо, в което е направен преглед на отношенията между двете политически партии.
„Ако се откажем от алегориите и погледнем и приемем политическите реалности, трябва да признаем, че ПП ГЕРБ и ДСБ са партии с обща политическа кауза и сходни политически ценности. Ние сме две партии, които провеждат реална дясноцентристка политика. Вие от ДСБ в Българския парламент, ние от ПП ГЕРБ - в Европейския. Въпреки различията в политическия ни опит, независимо от разликата в подкрепата към двете партии, като членове на Европейската народна партия, ние намираме достатъчно основания, за да продължим да търсим общите точки за възможностите на следизборно сътрудничество”, пише в писмото.
„Потвърждаваме нашата готовност за пълноценен и конкретен диалог, на принципна основа, с всички дясноцентристки партии, членове на Европейската народна партия”, пише Цветанов.
В заключение председателят на партията подчертава - ПП ГЕРБ ще участва самостоятелно на следващите парламентарни избори, защото вижда бъдещето и успеха на българското дясно, не в механичните коалиции, а в общата воля за обединение усилията на десните партии и привърженици, за реализиране на общите ни политически цели.
Цветанов напомня, че ПП ГЕРБ не участва в нито една местна коалиция с представители на БСП. „Като партия с най-широко самостоятелно присъствие в местната власт ние работим и решаваме проблемите на общините в диалог с различни политически сили, но без политически договорки и пазарлъци, с воля за намиране на най-добрите за гражданите решения. Това поведение е различно от начина, по който съветниците на ДСБ опонират на мнозинството в СОС. Те винаги гласуват против предложенията на кмета Бойко Борисов заедно със съветниците на БСП. Това ни дава основание да мислим, че критериите, по които Вие оценявате нашето и Вашето поведение в местната власт, са непоследователни и преднамерени”, се казва още в текста.

Facebook logo
Бъдете с нас и във