Банкеръ Daily

Новини

CushmanWakefield влезе в Топ три на най-успешните европейски брокери

Сделките за продажбата на City Center Sofia и Mall Varna, осъществени през 2008-а, са на обща стойност 221.5 млн. евро. Освен едни от най-големите на Стария континент през миналата година, те се оказаха и ключови за класацията на водещите европейски брокери. CushmanWakefield, които в България, Сърбия и Македония са представени ексклузивно от асоциираният си партньор Forton International, са единствената посредническа компания от Топ 10 европейски брокери със успешни инвестиционни сделки за недвижими имоти със стойност над 100 млн. евро в България. С това CushmanWakefield доказват своите намерения за активна работа в региона и за момента заемат лидерска позиция в областта на инвестиционните продажби в България и региона.
Въпреки световната икономическа криза, която осезаемо се усети през втората половина на 2008-а и значително затрудненото банково финансиране на сделки в недвижимите имоти в последствие, двете транзакции не само успяха да бъдат осъществени, но и постигнаха изключителна цена за собствениците на двата търговски центъра, коментира Сергей Койнов, изпълнителен директор на Forton International. Успехът в инвестиционните продажби се дължи на постигането на правилния баланс между значителния международен опит при посредничеството в големи транзакции на Cushman Wakefield, познаването на местния пазар и неговите особености от страна на Forton International и установените отношения на доверие с големите инвеститори с интерес към Източна Европа.
Въпреки факта, че според повечето представители на сектора, участвали в класацията на Property EU, настоящата 2009 г. няма да постигне инвестиционните обеми от 2008-а, изключително важен е фактът, че България се появи на картата на големите инвестиционни сделки в Европа и надеждата е това да не е за последен път.

Facebook logo
Бъдете с нас и във