Банкеръ Daily

Новини

Чрез граждански полети ще се евакуират българите в Япония

Българите, желаещи да напуснат Япония, може да го направят с граждански полети в следващите дни. Това съобщиха от Министерството на външните работи. Кризисният център на МВнР и българското посолство в Токио координират възможностите за транспортиране на желаещите да напуснат Япония, както с партньорите ни от ЕС, така и с трети страни. В следващите няколко дни се предвиждат няколко полета. Самолет Боинг А 330 от Белгия на 19 март рано сутринта каца в Токио. Той ще осъществи 3 полета Токио – Сеул при необходимост. Полетът Сеул – Токио е безплатен, завръщане за сметка на гражданите. Резервация може да се направи на на e-mail: т[email protected] в белгийско посолство Токио.
Резервирани са билети за полета на “САС” на 19 март в 7 часа, като резервациите се правят в офиса на “САС” на летище Нарита. Последната проверка ще бъде на Терминал 1, Южно крило, позиция J не по-късно от 5 ч. на 19 март, съобщават още от МВнР. Полетът Токио – Банкок, SK 7032 ще бъде от летище Нарита. Цената е 400 евро.
Резервирани са билети за полета на “КЛМ” на 20 март за полет полет № KL 864 10.25, № KL 862 11.45 от Токио за Хага. Резервацията става чрез офиса на “КЛМ” от името холандското посолство в Токио. Цената е 700 евро, максималният багаж е 20 кг + ръчна чанта. Допълнителна информация може да се получи на телефон: 0081 90 60313465
Посолството на България в Токио продължава да функционира нормално и да оказва съдействие на българските граждани, желаещи да напуснат страната, съобщават още от Министерството на външните работи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във