Банкеръ Daily

Новини

Чиновниците от Комисия за защита от дискриминация връщат бонуси

Членовете на Комисията за защита от дискриминация ще върнат взетите бонуси, за да не провокират общественото напрежение, съобщи председателят на ведомството Ана Страшимирова.


Комисията е с нов състав от юли. През октомври той гласува да се раздадат премии - средно по една заплата или 3 хил. лева на комисар. Отделно служителите в самата администрация също са получили бонуси от една заплата. Страшимирова разкри, че нейната е 3150 лева.


Деветимата комисари, които са получили най-големите допълнителни възнаграждения, ще си върнат бонусите, но служителите в администрацията няма да връщат пари, защото са ги заслужили. bdquo;Служителите в администрацията имат правото и във всяка една администрация се правят подобни възнаграждения по законовия ред. В момента така се получи, защото имаме възможностrdquo;, обясни шефката на комисията.


Според обяснението й раздадените бонуси не са ощетили никого. Парите били спестени във Фонд bdquo;Работна заплатаrdquo; ndash; от незаети шест бройки и от служители, напуснали заради пенсиониране или по взаимно съгласие.


Негативната кампания идвала в bdquo;труден и тежък моментrdquo;, когато ще се гласува бюджетът на комисията, смята Страшимирова. В същото време институцията е с най-малко пари в държавната администрация, дори имало намерения да им бъдат орязани 500 хил. лева, с което бюджетът да падне на 1.38 млн. лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във