Банкеръ Daily

Новини

ЧЕЗ: В 8.08 часа е възстановено захранването на засегнатите от аварията в подстанция “Орион”

В 8.08 часа е възстановено захранването на засегнатите от аварията в подстанция “Орион” клиенти, съобщиха от ЧЕЗ. В момента се води разследване за причините за пожара в инсталациония колектор. Най-вероятно причината за авариятията е кражба или повредени кабели.
В 7.20 е изключена уредбата на подстанция Орион. Дежурният персонал установил, наличието на дим излизащ от колекторите на подстанцията, като тя е превантивно изключена. В резултат без захранване останаха: Люлин – 7, 8, 9, 10, Надежда – 1, 3, 5, кв. Модерно предградие и Връбница 1 и 2.
Компанията непрекъсното е принудена да прави голям разход заради посегателство върху съоръженията, които стопанисва, уточняват от ЧЕЗ.
В рамките само на последните два месеца дружеството е направило две голями инвестиции заради посегателство върху нейни съоръжения. Наскоро компанията започна проект за 2,5 млн. лв. за подмяна на ключов кабел, който захранва редица обществени сгради, включително и Министерски съвет. Кабелът бе увреден при опит за кражба през май тази година.
От началото на 2008 г. до момента кражби и посегателства на съоръжения по мрежата на ЧЕЗ са нанесли щети на обща стойност над 18 млн. лева. Средствата, които компанията инвестира за възстановяване на щетите, са част от инвестиционната й програма и при нормални обстоятелства ЧЕЗ би могла да ги вложи в развитие и модернизация на електроразпределителната мрежа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във