Банкеръ Daily

Новини

ЧЕЗ отчита тока и през почивните дни

За да избегне напрежение заради големи сметки за ток, електроразпределителното дружество ЧЕЗ ще извършва отчет на електромерите в Западна България и през почивните дни на декември и януари. Това се прави, за да се спази срока за отчитане до 31 дни, съобщиха от компанията. С тази задача ще се заемат 594 служители, които ще работят през официалните празнични дни през декември, както и на 4 и 18 януари.


Компанията се обръща с молба към своите клиенти да осигурят достъп до средствата за търговско измерване, които не са извън имотната граница, за да бъде извършен реален отчет на потребеното количество енергия.


„Взехме необходимите мерки, за да отчетем нашите клиенти до 31-ия ден. Въпреки че отчитането в почивни и празнични дни създава някои неудобства както за клиентите, така и за нашите служители, то се налага, за да спазим изисквания срок на отчет. Ще се наложат промени в установените досега графици за отчитане, така че периодът да остане непроменен. Графикът може да бъде намерен на сайта на дружеството www.cez-rp.bg ”, каза Илиян Мутафчиев, директор „Мерене и управление на данните“ в ЧЕЗ Разпределение България.


От ЧЕЗ напомнят, че битовите и малките стопански клиенти на дружеството имат възможност да отчетат сами показанията на електромерите си. Желаещите да направят самоотчет трябва да информират дружеството за данните от измервателния уред (по всички тарифи), клиентски номер, датата на отчитане, трите имена на титуляр и адрес на обекта, за който се декларират показания.

Facebook logo
Бъдете с нас и във