Банкеръ Daily

Новини

ЧЕЗ инвестира 520 хил. лева в дейности, свързани с присъединяване на нови клиенти през юли

„ЧЕЗ Разпределение България” планира да инвестира 520 хил. лева в дейности, свързани с присъединяване на нови клиенти през юли, съобщиха от дружеството. Общият обем на средствата, които компанията предвижда да вложи в реновиране, модернизиране и развитие на електроразпределителната мрежа в Западна България този месец, е 1,16 млн. лева.
Сред ключовите обекти, чиято реализация предстои, е изграждането на трафопост в столичния квартал „Филиповци“ на стойност 182 хил. лева. Планираните инвестиции за месеца в София възлизат на общо 458 хил. лева, а близо 200 хил. лева са предназначени за дейности по електроразпределителната мрежа в град Сандански.
„Всеки проект е воден от една-единствена цел – да повишаваме качеството и надеждността на захранването за нашите клиенти и да правим услугите, които им предлагаме все по-добри. За съжаление ние зависим от решенията на регулатора и обема инвестиции, които той ни утвърждава. Имаме желание да реализираме много повече обекти и съответно да направим много повече за нашите клиенти, но при настоящото ценово решение възможностите ни са значително ограничени. Въпреки трудностите, ние ще продължим да работим професионално в рамките на одобрения ни инвестиционен ресурс”, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.
През февруари тази година ЧЕЗ внесе в ДКЕВР предложение за увеличаване на обема на одобрените инвестиции до 152 млн. лева годишно. В решението на регулатора за цените на електроенергията в периода 1 юли 2011 г. – 30 юни 2012 г. предложението на компанията не бе взето предвид.
От стъпването си на българския пазар през 2004 г. досега ЧЕЗ е вложила 450 млн. лева в електроенергийната инфраструктура на Западна България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във