Банкеръ Daily

Новини

ЧЕЗ: Дружествата от групата не са политически обвързани

Дружествата от групата на ЧЕЗ в България по никакъв начин не са политически обвързани с дейността и финансирането на никоя от политическите партии в България или извън нея, в това число СДС. Твърденията на лидера на политическа партия „Атака” не отговарят на истината. Това заявява Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България в съобщние до медиите.
Дейността на дружествата е напълно прозрачна, регулирана от Държавната Комисия за Енергийно и Водно Регулиране и в пълно съответствие със законодателството на Република България и Европейските Директиви за енергийния сектор.
ЧЕЗ в България, както и навсякъде, където работи, съзнава своите обществени отговорности като най-големият инвеститор в енергетиката и се стреми да работи в сътрудничество с представителите на държавата, парламента и институциите в интерес на гражданите и клиентите на ЧЕЗ в Западна България. Считаме за свое неотменимо задължение да работим в духа на европейската ни принадлежност за постигане на качествено обслужване на населението и създаване на добри условия за бизнеса и развитие на икономиката, тъй като енергетиката е основен отрасъл във всяка икономика.
Недопустимо е името на ЧЕЗ да бъде замесвано в политически борби, кампании и скандали, защото така се нарушават не само репутацията на ЧЕЗ, а и интересите на близо два милиона потребители – клиенти на ЧЕЗ в България. Опитите за внушения, свързани с ценообразуването и финансовата дисциплина на ЧЕЗ в България сериозно нарушават правата на потребителите като създават у тях чувство на недоверие и несигурност в дългосрочното осигуряване на услугата, част от ежедневието на всеки българин.
Ние ще продължим да работим честно и открито, като следваме най-добрите утвърдени европейски практики за обслужване на клиентите и няма да допуснем въвличането на компаниите ни в каквито и да е взаимоотношения между политически партии нито в страната, нито извън нея.
С настоящото се разграничаваме от всяко и всички политически изявления на който и да е лидер на политическа партия, свързани с дейността на ЧЕЗ и декларираме, че ще следваме неотложно нашата политика на необвързаност и неангажираност с политически борби, кампании и дейности.
Ние ще защитим интересите на нашите акционери, клиенти и служители като използваме всички законоустановени средства, включително правни действия, като си запазваме правото да сезираме за изявленията Европейския Парламент и Европейската Комисия, се посочва още в съобщението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във