Банкеръ Daily

Новини

ЧЕТИРИМА СЕ БОРЯТ ЗА ДИРЕКТОРСКИЯ ПОСТ НА ЗДРАВНАТА КАСА

Срокът да подаване на документи от кандидатите за директор на НЗОК изтече вчера. Според източници на Zdrave.net, четирима кандидати са заявили желание да заемат поста.
Сред тях очаквано е настоящият директор на здравноосигурителната институция д-р Румяна Тодорова. Освен нея за директорското кресло ще се борят изпълнителният директор на „Търговска лига” Тони Веков, бившият шеф на касата от 2003 г. Димитър Петров и ексшефката на отдел „Лекарства и медицинска експертиза” Галя Кондева.Конкурсът беше обявен предсрочно с решение на Управителния съвет на НЗОК през май, въпреки че мандатът на д-р Тодорова изтича чак на 1 септември. Като мотив беше посочено, че предстоят конкурси за директори на районните каси и е добре новият директор сам да подбере екипа си.
На 17 юни трябва да стане ясно кои от кандидатите ще бъдат допуснати до втория етап на конкурса – събеседване. За целта те трябва да изкарат повече от 4,50 на писмената разработка на тема Дейности на НЗОК за осигуряване на стабилност и устойчивост на системата за задължително здравно осигуряване. Новият директор на НЗОК ще бъде избран на 24 юни – само 10 дни преди изборите за Народно събрание.От кандидатите за поста се очаква да имат висше образование, специалност по здравен мениджмънт и поне 3 години стаж в областта на застраховането, осигуряването или управлението на здравеопазването.

Facebook logo
Бъдете с нас и във