Банкеръ Daily

Новини

Четирима албанци, задържани с европейски заповеди за арест, са предадени на гръцките власти

Четирима албанци, задържани с европейски заповеди за арест, са предадени на гръцките власти, съобщиха от МВР. Сигнал за тях бил въведен в Шенгенската информационна система от Гърция, където са издирвани за отвличане, грабеж и изнудване. Групата е успяла да си заработи около 1.4 млн. евро от престъпната си дейност


В края на юли в Дирекция Международно оперативно сътрудничество е получена информация за задържани в района на ГКПП-Гюешево четирима албанци ndash; трима мъже на 28, 23 и 20години и жена на 23 години. След като гранични полицаи установили самоличността им, при допълнителната справка станало ясно, че за четиримата има подаден сигнал в Шенгенската информационна система от Гърция. При задържането им са иззети 254 банкноти евро, като по-късно е установено, че 222 от тях са получени като откуп във връзка с отвличането, за което има издадени европейски заповеди за ареста им.


След приключване на наказателното производство, водено срещу тях за незаконно влизане през границата на България, днес, на ГКПП-Кулата-Промахон четиримата са предадени на гръцките власти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във