Банкеръ Daily

Новини

ЧЕТИРИ ВЛАКА СА НАПАДНАТИ С КАМЪНИ, СЪОБЩАВАТ ОТ БДЖ

Четири случаи на замерване на пътнически влакове с камъни в различни райони на страната бяха регистрирани вчера, 22 май, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. В резултат на нападенията е спукано стъкло на дизелова мотриса “Дезиро” и са счупени четири стъкла на вагони. Няма пострадали пътници или служители на железницата, но подобни вандалски актове застрашават сигурността на движение на влаковете, живота и здравето на пътници и служители и могат да доведат до по-сериозни инциденти, уточняват от железопътната компания.
Вчера следобед около 14:34 ч. в участъка между Стара Загора и Калояновец неизвестни извършители са хвърлили камъни по бързия влак от Варна за София, при което е счупено едно от стъклата на вагоните.
Вечерта около 20:53 ч. между гарите Перник-Разпределителна и Перник е бил атакуван бързия влак, движещ се по маршрут София – Гълъбник, като са счупили две от стъклата на вагоните.
Малко по-късно - около 21:10 ч., е счупено едно от стъклата на вагоните на бързия влак от Гълъбник за София, след като неизвестни лица са хвърляли камъни по пътническата композиция в района между гарите Владая и Горна баня.
Късно вечерта около 22:00 ч. района между Владая и Драгичево неизвестни лица са нападнали с камъни дизелова мотриса „Дезиро”, която обслужва пътническия влак от София за Перник, при което е спукано лявото голямо странично стъкло на пътническия салон на мотрисата. Разходите на “Български държавни железници” ЕАД за подмяна на спуканото стъкло на мотрисата ще бъдат на стойност около 3 000 евро.
По инициатива на “Български държавни железници” ЕАД ще се проведат срещи с конкретните областните и общински управи в районите на тези инциденти, за да се предприемат мерки за превенция на този тип вандалско поведение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във