Банкеръ Daily

Новини

ЧЕТИРИ СА КАНДИДАТ КУПУВАЧИТЕ НА КРЕМИКОВЦИ. ОРЕШАРСКИ СЕ СРЕЩА СЪС СИНДИКАТИТЕ

Министъра на финансите Пламен Орешарски покани на разговор ръководството на Кремиковци по повод препродражбата на металургичния комбинат.. В срещата участват лидерът на КТ Подкрипа д-р Константин Тренчев и лидерът на КНСБ д-р Желязко Христов, както и заместник-председателите на синдикатите.
Ние отдавна предупреждавахме, че собственикът няма намерение да инвестира. Сега държавата е заела една позиция, че тази работа не може да продължава така. Ние считаме, че това е правилна позиция. Кой ще бъде собственик на “Кремиковци” не е наша работа, ако ще да е от Австралия или от Луната, това ни е безразлично, стига този човек да даде пари за да може комбинатът да се модернизира и да не замърсява София и околностите”, каза Константин Тренчев, който участва за кратко в срещата с Орешарски.
Междувременно стана ясно, че фирмите, кандидатки за препродажбата на Кремиковци, са общо четири. Това съобщи заместник-председателят на КНСБ Валентин Никифоров. Той уточни, че две са американски, една украинска и една европейска, но отказа да ги назове по име.

Facebook logo
Бъдете с нас и във