Банкеръ Daily

Новини

Четири русенски училища с финансиране по националната програма С грижа за всеки ученик

Четири са русенските учебни заведения, които ще получат финансиране по Националната програма С грижа за всеки ученик по информация от общинския отдел Образование, стана ясно от пресцентъра на община Русе. Утвърдените за Община Русе училища са:
• МГ Баба Тонка – 23 400 лв.;
• СОУЕЕ Константин-Кирил-Философ - 21 хил. лв.;
• АГ Гео Милев - 6000 лв.;
• СОУ Христо Ботев – 2700 лева.

Според принципите на програмата финансиране получават дейностите, свързани с провеждане на обучението на ученици и участието им в национални олимпиади по български език и литература, английски език, немски език, испански език, руски език, математика, информатика, информационни технологии, математическа лингвистика, философия, история и цивилизация, география и икономика, гражданско образование, физика, астрономия, химия и опазване на околната среда, биология, здравно образование и техническо чертане.
Размерът на отпусканата сума за всяко училище се определя в зависимост от броя на учениците, класирани на национален кръг, и от броя на учениците – лауреати на национални олимпиади. На база на показаните резултати, сред спечелилите финансиране 15 училища от страната, русенската Математическа гимназия Баба Тонка е на второ място с финансово обезпечаване на 12 учебни предмета по първия модул Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученически олимпиади.
Известно е, че основните цели на програмата са осигуряване на възможности за допълнително обучение, мотивиране на учителите за работа с учениците, както и стимулиране на прилагането на иновативни подходи в преподавателската работа, насочена към деца с различни способности. Тази година програмата протича в два модула: Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученически олимпиади и Осигуряване на допълнително обучение на учениците за повишаване на нивото на постиженията им по общообразователна подготовка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във