Банкеръ Daily

Новини

Четири опита за контрабанда пресякоха митничарите на Лесово

Четири опита за контрабанден внос на търговски стоки и цигари от Турция пресякоха митническите инспектори на пункт Лесово през последното денонощие. Задържани са недекларирани 1 242 броя електронни детски играчки, клавиатури, мишки, камери, слушалки и други аксесоари за компютри, както и 3 340 къса (167 кутии) цигари без акцизен бандерол. Това съобщиха от Агенция Митници.
Контрабандните 167 кутии цигари са открити в личния багаж и под връхните дрехи на трима български граждани от гр. Ямбол, които са влизали в страната от Турция с лек автомобил марка „Фолксваген Пасат. Задържаните цигари са от седем различни търговски марки и всички кутии имат надпис „DUTY FREE. Цигарите са пренасяли мъж и две жени от Ямбол, на които са съставени актове за нарушение на Закона за митниците.
Детските играчки и компютърни аксесоари са открити при щателна митническа проверка на лек автомобил марка „Дачия Логан с румънска регистрация. На българския митнически пункт шофьорът на колата е обявил, че не пренася никакви стоки за деклариране. При извършената митническа проверка е установено обаче, че багажника на автомобила е пълен със задържаното количество търговски стоки, укрити под лични вещи. Срещу 38-годишния румънски гражданин с инициали D.Z. е съставен акт за митническо нарушение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във