Банкеръ Daily

Новини

Черен пиар с опорни точки за хунвейбини

БСП правела черен пиар на ГЕРБ още от 2009 година. Страшната и свръхактуална за народа новина съобщи заместник-председателят на парламентарната група Димитър Главчев. Повод за обвинението станаха изтеклите в медиите опорни точки, които подготвяла и разпространявала пиар агенцията на Моника Йосифова, сега Станишева. Според Главчев от тях можело да бъде издаден наръчник как се прави черен пиар в България.


Бойко Борисов оцени теоретичния принос на Главчев и веднага го пусна във фейсбука си.


Прав е човекът на Бойко Борисов, че ако не можеш да си изградиш позитивен образ, вапцаш в черно опонента. Но БСП си има оправдание - по това време беше опозиция.


Но какво е оправданието за черния пиар продуциран по всяко време в индустриални количества от самия Борисов? То от неговото Станишев - това, Станишев - онова, ти се отщяваше да отвориш вестник и да пуснеш телевизор. Тоя черен пиар кой го плащаше, когато Борисов беше кмет и премиер? Кои медии намазаха от навеждането и с чии пари беше платена филията? И кой ще отвори сериозно темата за най-срамния медиен слугинаж в историята на прехода, сравним с откровена публична проституция?


При това опорните точки задаваше лично Борисов - с обаждания в редакциите, сръдни че не му турили голяма снимка и едро заглавие на челна страница, гарнирани със сочни пожарникарски псувни и мутренски закани. И медиите вдяваха, усмихвайки всеки брой и всяка новинарса емисия с лика на вожда и с по няколко съчетания на рязане на ленти или каскади от финтове.


Сега е ред за черна креативност на младежката ГЕРБ. Раздадоха бутафорни, поименни и еднопосочни самолетни билети до Северна Корея на депутати от БСП, ДПС и Атака. Оказа се обаче, че червените вече правили това и акцията не била оригинална.


Станишев дори допусна, че билетите са купени от Борисов и Цветанов с парите, които са откраднали от българските граждани по време на тяхното управление. И препоръча на младогвардейците на ГЕРБ да прочетат в Уикипедия що е хунвейбин (червеногвардеец) и каква е съдбата му в Китай по време на културната революция под ръководството на Мао. И Уикито казва, че хунвейбините са били необразовани младежи, на които е внушено, че ще управляват страната, превзета от учени и партийци.


Следва масов терор и разгром на партийните комитети, науката, културата, религията. Когато идва победата, Мао обявява края на Културната революция и изселва червеногвардейците си в селските райони, понеже вече не му трябвали. Умен човек е бил Мао, признават го дори интелектуалците. Но де го българският му еквивалент? Държавата е разсипана и без Културна революция, а мераклии за хунвейбини, недоучени и откровено малоумни партийци - бол. Опорни точки в морала и закона нямат, но са непоклатими в мазането на филии. После като падне филията с намазаното отдолу, пиарът им виновен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във