Банкеръ Daily

Новини

Чадър против буря е една от шестте награди, които ще получат посетители на „Агра 2011”

Чадър против буря е една от шестте награди, които ще получат посетители на Международната селскостопанска изложба „Агра 2011”. Това съобщиха от Международен панаир-Пловдив. Заради аеродинамичната си форма той издържа на вятър със скорост до 100 километра в час. Тестван е в аеродинамичния тунел на Университета по технологии в холандския град Делфт, където се намира и компанията производител „Senz”. Тя вече е спечелила всички по-големи световни награди за дизайн със своя чадър „Антибуря“.
На „Агра“ той идва като подарък от посолството на Кралство Нидерландия в България, което за първи път предоставя награди за посетителите. Освен практичния чадър, дипломатическата мисия изпраща в Пловдив комплект холандски луковици за лалета и ръчно рисувана ваза от прочутата фабрика за син порцелан в Делфт.
По традиция Международен панаир Пловдив, който е организатор на „Агра“, осигурява три награди - мотофреза „Forteko”, моторна резачка „DCS 34 Makita” и храсторез.
Печелившите талони ще бъдат изтеглени в 12 часа на 13 март, последният ден на изложбата, в палата 6 на панаира. За да участват в томболата, посетителите трябва да попълнят анкетна карта и да я пуснат в специалната урна.
Над 10 000 души са разгледали „Агра 2011“ само през първите два дни (9 и 10 март). Те са били от България, Македония, Турция, Австрия, Косово, Франция, Италия, Испания, Холандия и Украйна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във