Банкеръ Daily

Новини

Център за развитие на човешките ресурси ще ръководи програмата „Еразъм+”

Център за развитие на човешките ресурси ще ръководи програмата bdquo;Еразъм+rdquo;. Това стана ясно след днешното правителствено заседание. Новото звено се създава като юридическо лице по чл. 60 от Закона за администрацията към министъра на образованието и науката. Кабинетът прие още Правилник за устройството и дейността му.


Създаването на центъра се налага с оглед стартирането на bdquo;Еразъм+rdquo; в периода от 2014 до 2020 година. Това е програма на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта. Тя ще обедини сега действащите Програми bdquo;Учене през целия животrdquo;, bdquo;Младежта в действиеrdquo;, bdquo;Еразмус Мундусrdquo;, bdquo;ALFA IIIrdquo;, bdquo;Темпусrdquo; и bdquo;Edulinkrdquo;. Центърът за развитие на човешките ресурси ще бъде национална агенция по програма bdquo;Учене през целия животrdquo;, а просветното министерство ndash; национален орган.


Новата агенция ще бъде пълен правоприемник на правата и задълженията на сегашната агенция, произтичащи от договорите по програма bdquo;Учене през целия животrdquo; за дейности и проекти, чийто краен срок е след 1 януари 2014 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във