Банкеръ Daily

Новини

ЦЕНАТА НА АКЦИИТЕ НА ХД ПЪТИЩА ДОСТИГНА 3000 ЛЕВА

ХД Пътища АД е победител в традиционната рубрика Акция на седмицата, обявиха от Investor.bg. Негови подгласници са Дуропак-Тракия папир АД, Оргахим АД и Хидравлични елементи и системи АД. След петте поредни максимума през седмицата (10-14 юли) акциите на ХД Пътища добавиха още 58.12% към стойността си до 2 754.14 лв. при изтъргувани 184 броя. В петък (14 юли) имаше и сделка на рекордното ниво от 3000 лв. за акция. От началото на 2006 г. холдинговото дружество е сключило четири големи договора за различни обекти в цялата страна и, естествено, интересът към акциите на холдинга нарасна многократно.
С решение на Софийския градски съд е вписан нов състав на съвета на директорите - Занзи Холдинг БГ ЕАД, София, представлявано от Орлин Хаджиянков, заместник-председател - Нео Трейдо ЕООД, София, представлявано от Ралица Кръстева, и изпълнителен директор - Вато 2002 ООД - София, представлявано от Веселина Стоянова. Компанията ще се управлява и представлява заедно от всеки двама от членовете на съвета на директорите, както и от прокуристите Филип Стоянов и Мирослав Мазнев, заедно или поотделно.
Основен акционер в компанията е Бургаски корабостроителници АД с дял от 45.17 на сто, докато Вабо хит ЕООД има 23.99 процента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във