Банкеръ Daily

Новини

Цецка Цачева се срещна в Тбилис с Патриарха на цяла Грузия Илия ІІ

Председателят на парламента Цецка Цачева се срещна с Патриарха на цяла Грузия Илия ІІ през втория ден от официалната визита на българската парламентарна делегация в Грузия, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.
По време на срещата бе отбелязано ползотворното партньорство между двете църкви, което е исторически обусловено. Българската православна църква и грузинската православна църква поддържат топли и традиционно добри връзки, бе споделено по време на разговора. Потвърдено бе, че в трудните за България и Грузия години на преход църквите винаги са били упование за двата народа.
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева връчи на Илия ІІ послание от българския Патриарх Максим.
„Оправям към Ваше възлюбено Светейшество братски поздрав и сърдечен израз на уважение и благодарност за проявеното от Вашата страна отеческо внимание към пребиваващата в страната Ви българска парламентарна делегация”, пише в посланието си Патриарх Максим. Негово Светейшество българският Патриарх отбелязва традиционно близките отношения между двете православни църкви и многолетните им общи усилия за единството и преуспяването на светото Православие. Спомняме и нашите съвместни старания за преодоляване на военната опасност и призивите ни за мир и разбирателство между народите, се казва още в посланието.
Патриарх Илия ІІ подари кръст, църковна литература и диск със свои църковни песнопения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във