Банкеръ Daily

Новини

Цецка Цачева: Президентът и Парламентът трябва взаимно да си бъдат коректив

Искането за касиране на вота от страна на опозицията е работа на компетентните органи, които по изборен кодекс са призвани да разследват подадените жалби. Това заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева в сутрешния блок на ТВ 7. Тя опредили отминалите избори като състезание, в което има както победители, така и победени.


Председателят на Народното събрание изрази надежда добрият тон между институциите да се запази и всяка от тях да спазва правомощията си, както досега. Въпреки това диалогът с новия президент ще бъде по-лек, тъй като сме от една политическа партия, допълни Цачева.


Тя бе на мнение, че в отношенията между президента и Народното събрание не трябва да се говори за опозиция, а за взаимен коректив.


Цецка Цачева коментира предстоящата работа на Парламента по приемане на бюджета за 2012 г. Едно от предложенията е да бъдат предвидени средства за частично обновяване на автопарка на Народното събрание, тъй като голяма част от служебните коли на депутатите са остарели и амортизирани.


Общо 1 млн. лв. са предвидените за това пари, като в условията на икономическа криза, скъпите марки автомобили вероятно ще бъдат заменени с по-нисък клас. Това обаче в никакъв случай не трябва да е за сметка на сигурността на водачите и на народните представители, допълни Цачева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във