Банкеръ Daily

Новини

Цецка Цачева открива Националната библиотечна седмица и връчва Годишните библиотечни награди

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще открие Националната библиотечна седмица и ще връчи Годишните библиотечни награди от 11.30 часа в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”.
За шеста поредна година Българската библиотечно-информационна асоциация организира Национална библиотечна седмица. Тя се провежда от 16 до 20 май под надслов „Библиотеките – партньор в образованието”. Кампанията е подкрепена от Фондация „Америка за България”.
На откриването на библиотечната седмица са поканени библиотекари от цялата страна, депутати от 41-то Народно събрание, представители на министерствата на културата и на образованието, младежта и науката, както и неправителствени организации. Гост ще бъде и председателят и координатор на Европейската мрежа за училищни библиотеки и вицепрезидент на Международната асоциация на училищните библиотеки Лоурънс Дас.
От Българската библиотечно-информационна асоциация ще връчат на председателя на парламента обръщение към законодателната и изпълнителната власт и към обществеността.

Facebook logo
Бъдете с нас и във