Банкеръ Daily

Новини

Цачева участва в Стокхолм в Конференцията на председателите на парламенти на държавите от ЕС

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще участва в Стокхолм в Конференцията на председателите на парламенти на държавите-членки на Европейския съюз, съобщиха от пресцентъра на парламента. Форумът, който ще се проведе на 14 и 15 май 2010 г., е посветен на Лисабонския договор и междупарламентарното сътрудничество. В рамките на визитата си в шведската столица председателите на парламенти ще имат аудиенция с Техни величества крал Карл Густав 16-ти и кралица Силвия.
Конференцията започва на 14 май в 09.00 часа в сградата на шведския парламент. Темата на пленарното заседание този ден е „Лисабонският договор и интерпарламентарното сътрудничество”.
Председателят на Риксдага Пер Вестерберг ще открие форума, а встъпително изказване ще направи заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович.
Участниците в срещата ще обсъдят значението на Лисабонския договор за националните парламенти и сътрудничеството между Европейската комисия и парламентите на страните-членки. Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще направи изказване по темата.
На конференцията в Стокхолм ще бъде обсъдена и темата за „Новите технологии и форми за комуникации – предизвикателства за парламентарната дейност”. Ще бъде разгледана нарастващата роля на социалните мрежи като Фейсбук, блогове и Туитър, предизвикателства и възможности, предлагани от тези нови форми на общуване за разширени контакти с обществеността и как демократичните системи са повлияни от използването на новите информационни канали. За първи път ще бъде дадена възможност на обществеността да следи откритата част на конференцията по социалната мрежа „Туитър”.
В шведската столица председателите на парламентите ще имат аудиенция с Техни величества крал Карл Густав 16-ти и кралица Силвия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във