Банкеръ Daily

Новини

Цацаров: Твърденията на Борисов за покушение срещу него е нелепо

Нямам намерение да обсъждам какво е казал Борисов, чувам го от вас. Ако е вярно, че има сценарий за задържането му и умъртвяването му в ареста, най-възпитаният начин, по който мога да отговоря е, че това меко казано е нелепо. Така главният прокурор Сотир Цацаров коментира думите на лидера на ГЕРБ, че е готвено покушение срещу него чрез назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС .


Той бе категоричен, че явно нуждата от политическо говорене, наложена от нуждата на политическия момент, не трябва да прераства в спекулации за сметка на правоохранителните органи и в спекулации за сметка на прокуратурата. Прокуратурата в сценарии не участва. Никой не тича при прокуратурата, за да режисира сценарии, категоричен бе Цацаров.


Той поясни, че има Конституция, има и Наказателнопроцесуален кодекс. Конституцията ясно предписва при какви условия народен представител може да бъде задържан и какви са предпоставките за това. Нека не изпадаме в параноя на държава, която едва ли не се намира в своето развитие 50 години назад или държава, която едва ли не е на прага на военната диктатура, заяви още Цацаров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във